17.10.06

EL LECTOR. BERNHARD SCHLINK


Avui us vull recomanar un llibre titulat El lector de Bernhard Schlink. A mi me’l va recomanar un company de feina a l’estiu de l’any 2004. Es tracta d’un llibre relativament curs (200 pàgines) i de lectura ràpida.

Tracta sobre la relació eròtica que s’estableix entre un noi de quinze anys i una dona de trenta-sis. Abans de fer l’amor ella sempre li demana al noi que li llegeixi, en veu alta, un fragment de Schiller, Goethe, Tolstoi, Dickens ...

Aquest ritual es repeteix durant mesos dins que ella desapareix sense deixar cap rastre. Set anys després, el noi, estudiant de Dret, assisteix a un judici de cinc dones acusades de crims de guerra nazis i de ser les responsables de la mort de diverses persones al camp de concentració en el que feien de guardianes.

Una d’aquestes acusades és la dona que va estimar. El jove es debat entre els records i la necessitat de justícia; tracta de comprendre com una dona tan dolça va estar capaç de cometre aquelles atrocitats.

És una història d’amor, horror, ferides obertes per la guerra i una generació d’alemanys perseguits per un passat que no van viure directament.

1 Comments:

At 08 de desembre, 2006, Anonymous Anònim said...

Vale tio , me parece interesante pero si me lo prestas no tendré que comprarlo, ¿no?

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free Web Site Counter Web Site Counter Blog Directory Blog Directory hit counter Blogger.com